Medische aansprakelijkheid

Medische aansprakelijkheid

Behandeling medische aansprakelijkheid

Zaken rondom medische aansprakelijkheid liggen vaak gevoelig. Emoties kunnen hoog oplopen. Wij begrijpen dat. Wat de uitkomst ook is, To The Point Expertise weet in medische aansprakelijkheidszaken vaak een resultaat te bereiken dat voor alle partijen bevredigend is. Dus óók wanneer de aansprakelijkheid niet erkend kan worden.

Open communicatie met álle partijen

Tijdens het onderzoek naar de aansprakelijkheid communiceren we niet alleen met de betrokken medicus maar nadrukkelijk ook met de patiënt. Met hen gaan we in gesprek over de omstandigheden tijdens de behandeling. Daarnaast maken we inzichtelijk welke componenten van geleden schade al dan niet voor vergoeding in aanmerking kunnen komen. Zo komen partijen makkelijker tot een vergelijk en een definitieve regeling.

Helder standpunt helpt bij acceptatie

We zorgen dat er snel een duidelijk standpunt wordt ingenomen. Dit maakt het voor een betrokkene beter en eenvoudiger te accepteren wanneer een schade niet vergoed wordt.

Een correcte bejegening en snelle respons helpen bij het acceptatieproces. Is er wel sprake van een toerekenbare schade? Dan werkt transparantie en doelmatigheid de schadelastbeheersing in de hand.

Meer weten over medische aansprakelijkheid? Neem contact met ons op >